CERBEROS

Kompleksni sistem protiv krađe vozila

Prvi složeni sistem, koji u potpunosti čuva vozilo. Sprečava otudjivanje vozila tako da se ne može pomeriti ni sopstvenim motorom, ni guranjem ili „šlepovanjem”.

Zaštita CERBEROS, se razlikuje od dosad poznavanih i korišćenih rešenja, koji štite vozilo samo periferno. CERBEROS posle oduzimanja kontakta, sam:

  • zaključava menjač,
  • blokira kvačilo,
  • zaključava poklopac motora,
  • onesposobljava anlaser,
  • aktivira zaštitu od sabotaže.

     CERBEROS nije u potpunosti elektronska zaštita, nego je jedan elektronski sistem, koji otklanja greške elektronskih sistema, sprečava deaktiviranje mehaničkih sistema i omogućava udobno rukovanje.

    Inaktiviranje CERBEROS sistema se vrši pasivnom RFID karticom. Za otvaranje sistema dovoljno je sigurnosnu RFID karticu približiti senzoru ispod instrument table.

Prekidanjem kontakta se upravljačka elektronika automatski aktivira sistem. Elektronika prekida anlaser i upravlja elektromotorom, pomoću kojeg se, potpuno mehanički, blokira menjač, kvačilo i brava poklopca motora.

Blokiranje kvacila se vrsi u sistemu hidraulike. Sistem se sastoji od smanjivanja pritiska ulja za kvačilo i sa time onemogući razdvajanje kvačila. Povećanje zapremine se vrši ugradnjom rezervoara na mesto odzračivanja, koje omogućava odvodjenje ulja u zavisnosti da li je CERBEROS aktivan ili ne.

Isti mehanizam pokreće rezu koja blokira menjač, unutar motornog prostora. Tako se ne narušava harmonija prostora za putnike ugradnjom klasičnih brava.

Blokiran menjač u brzini, onesposobljeno kvačilo, zaključan poklopac motora i onemogućen rad anlasera zajedno obezbedjuju nemogućnost pomeranja vozila. Zaključan poklopac motora čuva zaštitne uredjaje ugradjene u prostro motora.

Inaktiviranje zaštitnog sistema vozila se vrši približavanjem transponderske pasivne RFID kartice ispod instrument table vozila. Trenutno najmodernija tehnika.

Sistem poseduje servisno stanje. Uredjaj se razlikuje od poznatih sistema, nije osetljiv na pad napona kao alarmi, a ne moze se zaobići kao klasične brave za menjače. Ceo uredjaj je montiran u motornom prostoru a u putničkoj kabini se nalazi samo čitac kartice, te zvučni i svetlosni indikator rada sistema.

Uredjaj se aktivira isključivo prilikom namernog isključivanja motora. Zahvaljujući automatskom uključivanju sistema vozilo nikad ne ostaje bez zaštite.

Za vreme rada motora sistem je potpuno pasivan.

O radu i stanju sistema dobije se obaveštenje putem zvučnog i svetlosnog sistema.

Velika prednost uredjaja je:

Da i u slučaju ispraznjenog akumulatora vremenski neograničeno čuva automobil.

Uredjaj Cerberos raspolaže načinom rada za štednju energije. Nakon jednog sata rada prelazi u štedljivo stanje sa redjim ciklusima očitavanja i potrosnja padne ispod 5mA. Sistem je projektovan tako da se može ugraditi bez ostećenja vozila. Zahvaljujuci tome demontažom CERBEROS uredjaja, vozilo se vraća u orugunalno stanje. Cerberos se može ponovo ugraditi u novo vozilo vlasnika.

Atesti:

B-7668/05/2005.11.24. TÜV NORD-KTI SD
010/008/2008.02.11. TÜV SÜD Auto CZ

Parametri:

Radna temperatura: -40°C – +125°C Radni
napon: 9 – 16 V Struja: <20mA; nakon jednog sata: <5mA; nakon 24 sata:
<1mA

Struja za vreme rada elektromotora:
11A/150msec

Upravljanje: 13.56Mhz standardni RFID
sistem, dopunjen jedinstvenim 512 bitskim RSA prepoznavanjem

Garancija:

Za proizvod prihvatamo garanciju kao za
novo vozilo! Uredjaj ugradjen u našoj radionici ima garanciju od 5 godina uz
godišnju kontrolu! Ne utiče na garantni rok vozila, pošto se prilikom ugradnje
ne vrše promene na konstrukcionim delovima vozila, te se ne buše otvori na
karoseriji.