AUTO KLIME
Održavanje

Klima uređaj u vozilima je zaseban sistem, koji zahteva redovno održavanje kao što je to slučaj i sa bilo kojim drugim delom vozila.

Servis klime možemo podeliti na MALI i VELIKI. MALI SERVIS podrazumeva zamenu ulja, gasa i tonera, a VELIKI SERVIS podrazumeva zamenu ulja, gasa, tonera i FILTERA-SUŠAČA.

MALI SERVIS se radi jednom godišnje. Vozačima koji retko koriste klima uredjaj u vozilu isto tako se preporučuje MALI SERVIS jednom godišnje. Zablude da servis nije potrebno raditi jer se klima retko uključuje su veoma česte. Ulje u sistemu klime radi u ekstremnim uslovima, u pritisku od 10 do 16 bara, uključivali je ili ne, i nakon 20-tak meseci polako počinje da gubi viskozitet.

Zašto je važan kvalitet i viskozitet ulja ?

Skoro u svim kompresorima, karike na klipovima su od teflona. Ako nema kvalitetnog podmazivanja teflon se oštećije, mrvi i počinju problemi u radu klime.

VELIKI SERVIS se preporučuje svake dve godine. Filter-sušač je neophodno redovno menjati jer je on uzročnik velike većine kvarova na sistemu klime i čest uzročnik kvara kompresora klime. Dotrajao filter-sušač znatno podiže pritisak u sistemu klime, zadržava ulje i kompresor ostaje bez podmazivanja. Ako hemija iz filtera klime počne da se raspada i udje u sistem, treba dobro razmisliti da li se isplati otklanjati posledice. To je kocka gde u većini slučajeva loše prolazite.

Redovno servisiranje je neophodno da bi se održao potreban nivo ulja i gasa u sisremu koji „kalira“ od 10% do 15% godišnje. Gubitak gasa znači i gubitak ulja !

Ono što treba da znate je: servis se ne radi zbog zamene freona, nego zbog zamene dotrajalog ulja.

AUTOELEKTROSERVIS VIKTOR AS