Kada se obratiti autoelektričaru

Većina vozača ne zna kada se treba obratiti Autoelektričaru a kada automehaničaru.Kod Autoelektričara se, uglavnom, ide kada ne rade svetla, žmigavci, upaljać za cigarete . . .

Kada automobil neće da startuje motor, većina vozača se obraća automehaničaru, što je pogrešno. Praksa većine vozača da se obraćaju automehaničaru, ih izlaže nepotrebnim troškovima. Ozbiljni i stručni automehaničari pozivaju Autoelektričara, a oni drugi, nestručno otklanjaju kvar što Vas uglavnom izlaže, nepotrebnim dodatnim troškovima.

Vreme proste elektrike na vozilima je prošlo.Devedesetih godina u vozila su se ozbiljnije počeli ugradjivati kompjuteri koji  kontrolišu i upraljaju radom motora i skoro svim uredjajima u vozilu. Nova tehnologija traži nova znanja i nove alate. Elektronika i digitalna tehnologija je sve zastupljenija i ne stručno rukovanje može izazvati ozbiljna oštećenja na vozilu, a samim tim i ozbiljne materijalne troškove.

Vozila kojima upravljaju kompjuteri zahtevaju nova znanja servisera ali i vozača. Na primer: ne stručna zamena akumulatora može prouzrokovati štetu na vozilu i preko 1000.-€.

Vozila novije generacije ne startujte kablovima !

STARTOVANJE VAŠEG ILI TUĐEG VOZILA PREPUSTITE STRUČNOM LICU KAKO SE NE BI NEPOTREBNO IZLAGALI TROŠKOVIMA POPRAVKI.

Ove zime su neprijatne posledice ovih radnji iskusili mnogi vozači plaćajući skupe popravke.