GARANCIJE

Pojedini vozači se ponose i hvale činjenicom kako nisu godinama „ništa radili oko klime“ t.j. nisu je održavali. Naravno da im se cicijašluk na kraju vrati kao bumerang. Nakon par godina ti uređaji prestanu da rade, a troškovi popravke se mere stotinama evra ili su toliko visoki da  nema ekonomskog opravdanja bilo šta raditi. Ta se vozila vrlo brzo nadju na stranicama oglasa i prodaju se sa pričom : „klima je  radila, samo treba da se dopuni . . . “

Zamenom ulja sistem klime daleko lakše i bolje radi nego sa starim uljem, ali to ne znači da će se nadoknaditi šteta nastala zbog ne održavanja. Dobar deo vlasnika vozila ne ide u servis, sve dok klima ne počne slabije da hladi ili čak potpuno stane sa radom, pa primora vlasnika vozila da poseti servis. I ako oštećena kod većine vozila, posle servisa klima proradi, naravno ne onako kao kada je bila ispravna, ali radi.

A tada, verovali ili ne, „domišljati“ vlasnik vozila  traži garanciju !!! Ne na servis klime koji je poručio i platio, nego na celokupan sistem klime ! A od servisera očekuje da će mu zamenom gasa i ulja kao sa čarobnim štapićem vratiti klimu u stanje kao kada nije bila zapuštena i oštećena zbog neodržavanja !

SVE RADIONICE, PA I NAŠA DAJU GARANCIJE NA IZVRŠENE POPRAVKE, ALI NE I NA URAĐENE SERVISE KLIME ILI MOTORA. ZA KVALITET FLUIDA, ULJA I FILTERA ODGOVARA SERVIS, UKOLIKO GA ON OBEZBEĐUJE. URAĐEN SERVIS KLIME ĆE ZNAČAJNO OLAKŠATI RAD I PRODUŽITI RADNI VEK AUTO KLIME ALI, SVAKAKO NE MOŽE BITI GARANCIJA DA ĆE KOMPLETAN SISTEM KLIME BITI APSOLUTNO ISPRAVAN, NITI DA NE POSTOJI MOGUĆNOST GUBITKA GASA I ULJA  KAO POSLEDICA EVENTUALNOG KVARA !!!

Isto kao što automehaničar ne može garantovati da će motor biti besprekorno ispravan nakon zamene ulja i filtera, tako i klimatizer ne može garantovati da će klima biti bseprekorno ispravna nakon zamene ulja, gasa i filtera ! Svrha i potreba servisa je jednaka u oba slučaja.

AUTOELEKTROSERVIS VIKTOR AS