AUTO KLIME
Dezinfekcija

Dezinfekcija sistema ventilacije sa kabinskim prostorom je nešto što čuva naše zdravlje i zdravlje naše porodice koja se prevozi automobilom. Preporuka je da se bar jednom godišnje dezinfikuje sistem ventilacije kao i kompletna unutrašnjost kabine vozila.

Unutrašnji hladnjak klime često ostaje previše hladan pa dolazi do kondenzacije. Vlaga, toplota i mračno okruženje je idealno mesto za razvoj bakterija. Bakterije koje se razvijaju u sistemu ventilacije, ne samo što imaju neprijatan miris, nego mogu izazvati zdravstvene probleme.

Ako želite sami da otklonite neprijatne mirise treba da znate:

Na našem tržištu je prilično bogata ponuda raznih sredstava, mahom „kozmetičke“ prirode čija upotreba, ne retko, ostavlja štetne posledice po ispravnost evaporatora (unutrašnjeg hladnjaka klime). Preporučujemo Vam da koristite sredstva proizvodjača klima uredjaja za vozila. Njihovi preparati ne izazivaju oštećenja na unutrašnjim hladnjacima (evaporatorima) i odličnog su kvaliteta. Upotreba ovih sretstava neće dati očekivane rezultate ako su se formirale naslagezagadjenja. U tom slučaju, neophodno je rastaviti kompletan sistem ventilacije, fizički otkloniti naslage, dobro oribati upotrebom jačih hemiskih sredstava, pa tek onda izvršiti dezinfekciju. Veoma skupa i komplikovana intervencija.

Neprijatne mirise i bakteriološka zagadjenja možete izbeći tako što će te isključivati klimu a ostavljati ventilator da radi, par minuta pre stizanja na odredište.

Ukoliko ste kupili polovno vozilo, preporučujemo Vam da prvu dezinfekciju sistema ventilacije prepustite profesionalcima, pogotovo ako će se u „novom“ automobilu prevoziti bebe, deca ili osobe narušenog zdravlja !

Waeco, uredjaj i dezinfekciona sredstva vodećeg svetskog proizvodjača za dezinfekciju kabinskog prostora i sistema ventilacije u vozilima bez rasklapanja za korisnike sa naj višim zahtevima, su sastavni deo naše opreme.